Šampon za brzi rast kose: Kako da ga napraviti kod kuće?!

3 Min Read

Nedostatak vitamina jedan od razloga opadanja kose

Treba napomenuti i kako je jedan od glavnih razloga gubitka kose nedostatak nekog vitamina.

Vitamini koji utiču na rast i kvalitet kose su: vitamin A, B3, B5, B7, B12, C, D i E.

Nedostatak minerala koji mogu prouzrokovati njeno istanjivanje su cink, selen, gvožđe i bakar. Dakle, kao što iz navedenog možete vidjeti, za kvalitet kose je veoma bitna uravnotežena ishrana puna hranljivim materijama.

Zbog toga se obično preporučuje korigovanje jelovnika i to prije nego što date novac na skupe preparate. Razmislite i provjerite u laboratorijama da li vam nedostaju neki vitamini za kosu ili minerali. Srećom, pa te vitamine možete nadoknaditi i putem šampona.

Postoje šamponi koji su vitaminske bombe i čijim utrljavanje je podstiče cirkulacija i apsorpcija hranljivih materija u kožu glave.

Ovaj šampon je postao izuzetno poznat kod nas, pod različitim imenima. Brzo se proširio po cijelom internetu, a i dan danas važi za prirodni šampon za brzi rast kose.

Većina žena koje su ga isprobale su prezadovoljne ovim šamponom i tvrde kako im je on sasvim oporavio kosu. Tokom korišćenja Bojaninog šampona nekim ženama je kosa počela rasti čak i duplo brže nego inače.

Recept za najbolji šampon za brzi rast kose

Evo kako napraviti šampon za brzi rast kose.

Potrebno je:

1 litar šampona od koprive,
30ml kapi ulja od koprive,
1 pakovanje AD kapi (vodene),
100ml Pantenol rastvor,
50ml ricinusovog ulja.
Kako se priprema šampon po Bojaninom receptu:

Sve ove sastojke možete naći u nešto bolje opremljenim apotekama. Postoje i varijacije gdje se umjesto AD kapi stavlja bedoxin, ampule B vitamina za kosu. Prespite 250 mililitra šampona u neku drugu bocu kako biste imali mjesta za dosipanje ostalih sastojaka. Stavite sve u bocu od šampona i promućkajte, šampon je odmah spreman za korišćenje.

Kako on bude stajao, primijetićete da se sastojci u njemu razdvajaju, ovo ne predstavlja nikakav problem, samo promućkajte prije upotrebe, kako biste opet dobili homogenu smjesu.
U narednim pasusima vam predstavljamo dokazano najbolji prirodni šampon za rast kose

Share this Article