Kosovska policija se oglasila u o incidentu u kojem je pretučen maloljetni Srbin

2 Min Read

Kosovska policija oglasila se o incidentu koji se dogodio u nedjelju u Suvom Dolu, u kojem su četvorica Albanaca pretukla maloljetnog Srbina Lazara Milutinovića (15).

U objavi policije nema podatka da su Milutinovića napali Albanci, jedino da je maloljetna osoba prijavila da je fizički napadnuta od četiri osobe.

“Dana 22. januara 2023. godine Policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici prijavljen je slučaj s elementima kaznenoga djela laka tjelesna povreda. Prema riječima maloljetnog građanina Kosova, podnosioca prijave, oko 05.15 sati, dok je bio na putu u selu Suvi Do, fizički su ga napale četiri osobe. Povodom ovog slučaja, policijski istražitelji poduzimaju istražne radnje u cilju identifikacije i uhićenja osumnjičenih”, navodi se uz ostalo u priopćenju policije.

Kako je ranije javio Kosovo online, maloljetni Lazar Milutinović izjavio je da je pretučen od četvorice Albanaca.

“Jutros sam krenuo na posao i presreo me je auto. Rekli su mi nešto na albanskom, ja to nisam razumio, spustio sam glavu i nastavio dalje. Oni su izašli iz auta, ja sam krenuo da bježim od njih, ali su me sustigli, uhvatili i onda su me šutirali i udarali gde su stigli. Ništa mi nisu rekli, samo su me tukli i uzeli su mi telefon iz jakne”, rekao je maloljetni Milutinović.

Share this Article