BIVŠI SLOVENSKI MINISTAR ODBRANE UPOZORAVA: “Rusija preko Srbije destabilizuje Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Kosovo!” (VIDEO)

1 Min Read

Jakić u intervjuu za prištinski The Geopost naglašava da treba biti oprezan sa medijima koji promovišu proruski narativ na ovim prostorima.

“Rusija i Srbija su veoma dobri partneri i pretpostavljam da preko Srbije destabilizuju ne samo Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Kosovo, već i druge zemlje u regionu”, ističe Jakić.

“Interesantno je da je narativ u Srbiji da Rusija pomaže Srbiji, ali u suštini ako pogledate brojke i promjene u trgovini, vidi se da Srbija ima najveći udio sa EU, više od 70 odsto sa Njemačkom i Italijom i da je trgovina sa Rusijom manja”, dodaje on.

Prema njegovim riječima, međunarodni faktor treba da bude odgovoran za bezbjednost građana na Kosovu.

“Mislim da postoje dva veoma važna međunarodna faktora, a to su KFOR i EULEX, koji takođe moraju da brinu o bezbjednosti ljudi i da se ova rastuća tenzija mora riješiti dijalogom između Kosova i Srbije”, kaže on.

Jakić je u ovom intervjuu govorio i o stavu Slovenije o ruskoj vojnoj agresiji u Ukrajini, kao i o geopolitičkom buđenju Evropske unije.

Kompletan intervju možete pogledati u nastavku:

Share this Article