NAJLAKŠI NAČIN DA OSTAVITE PUŠENJE OVA BILJKA UBIJA ŽELJU ZA CIGARETAMA, DOVOLJNA JE KAŠIKA DNEVNO

2 Min Read

Blokira signale u vašem mozgu koji vam šalju žudnju za nikotinom…

Nedavna istraživanja sprovedena u Nemačkoj su pokazala da ova biljka pomaže da napustite nikotin i alkohol i uspešno potiskuje želju za njim.

Blokira signale u vašem mozgu koji vam šalju žudnju za nikotinom. Ako želite da prestanete da pušite, dovoljno je da konzumirate veoma malu količinu.

Stevija pripada porodici hrizantema i potiče iz Paragvaja. Pre toga se često koristio kao zaslađivač, sve dok nije otkriveno njegovo lekovito dejstvo. Možete ga naći u tečnom ili prahu i zdravo je koristiti ga u ishrani.

Stevija se preporučuje i svima onima koji žele da smršaju i normalizuju krvni pritisak. Takođe je dobar za dijabetičare. Možete ga koristiti kao masku za lice da zategnete kožu i učinite je mekom. Dobra je protiv akni i kao preparat protiv starenja.

Najbolje od svega, možete ga sami uzgajati. Stevija raste tokom cele godine, ali ne može da cveta na niskim temperaturama. Međutim, koreni ostaju netaknuti i ponovo rastu u proleće. Posadite ga u saksiju od 30 cm i koristite kvalitetnu zemlju. Neka bude pod direktnim uticajem sunčevih zraka i redovno je zalivajte da se ne osuši.

Uverite se da ima dovoljno prostora oko vas. U zavisnosti od sezone naraste oko 40 cm u visinu. Najbolje je sačekati da prođe zima i onda ga posaditi. Zalivajte ga redovno tokom leta.

Stevija cveta u jesen, tako da možete ukloniti male bele cvetove da biste omogućili da rastu novi. U ovom trenutku biljka raste i nisu svi listovi zdravi.

Osušite listove i moći ćete da ih koristite dugo vremena. Odrežite stabljiku i ostavite samo listove. Položite ih na laganu tkaninu i osušite van dohvata sunca.

Listovi će se osušiti za jedan dan. Pokupite ih i stavite u činiju. Zatim ih ručno ili mašinom za mlevenje sameljite u prah, prenosi Fokuzz.

Čuvajte steviju u prahu u dobro zatvorenoj posudi ili tegli i zasladite hranu i piće po želji

Izvor: NajZena

Share this Article