Pravo čudo iz prirode: Ne postoji bolji lijek za snižavanje tlaka i kolesterola od ovog čaja!

2 Min Read

Svi koji pate od povećane razine kolesterola u krvi i krvnog tlaka bi trebali uvrstiti ovaj čaj u svoju prehranu. Preporučuje se svima koji pate od ekcema, imaju osjetljivu kožu ili osjećaju intenzivan svrab.

Čaj od zobi se koristi kod ublažavanja mnogih simptoma i nepravedno je zapostavljen u liječenju. Samo mali broj ljudi zna za sva njegova ljekovita svojstva.

Ovo sitno zrno bogato je fitosterolima – supstancama koje čiste krvne žile i sprječavaju da se kolesterol apsorbira u tijelu. Zob možete konzumirati u obliku kaše, ali mnogo jednostavniji način je da skuhate čaj.

Ovaj čaj je odličan za jačanje zdravlja srca i krvnih žila i smanjivanje rizika od infarkta i moždanog udara.

Zob je moćno i blagotvorno sredstvo za jačanje živčanog sistema. Preporučuje se onima koji pate od nesanice, psihičkog zamora, anksioznosti i depresije. Travari ga čak preporučuju i osobama oboljelim od multiple skleroze.

Regulira rad želuca pa se preporučuje osobama koje imaju osjetljive organe za probavu. Također, ima svojstva koja pogoduju oboljelima od raka debelog crijeva. Posebno je djelotvoran u smanjivanju neželjenih posljedica koje se mogu javiti u tijeku radio i kemo terapije.

Mikroelementi i flavonoidi kojima obiluje ojačavaju imunitet i popravljaju krvnu sliku. U jednom istraživanju kojim je bilo obuhvaćeno 1540 profesionalnih sportaša iz Australije primijećeno je da svakodnevna upotreba zobi u prehrani doprinosi povećanju mišićne mase.

Svi koji pate od povećane razine kolesterola u krvi i krvnog tlaka bi trebali uvrstiti ovaj čaj u svoju prehranu. Ovo nisu sa njegova pozitivna svojstva. Čaj od zobi se preporučuje svima koji pate od ekcema, imaju osjetljivu kožu ili osjećaju intenzivan svrab.

Priprema:

5 žlica zobi potopite u litru hladne vode i zagrijte polako do ključanja. Ostavite da vrije 5 minuta, a nakon toga da se ohladi.

Po želji zasladite s malo meda i konzumirajte u toku dana umjesto vode.

Share this Article