NARODNI RECEPT ZA PROLETNJI DETOKS Drevni čaj za čišćenje od parazita i toksina

2 Min Read

Ovaj čaj daje energiju i pomaže u čišćenju organizma od parazita i toksina, kod prehlade, smanjenog imuniteta i pomaže kod svih vrsta tegoba

Drevni narodni recept za super-čaj koji sadrži divne i lekovite orijentalne začine: kurkumu, karanfilić, đumbir, cimet, kardamom. Svi ovi začini su dostupni u bolje snabdevenim supermarketima, DM, Muller i organskim prodavnicama.

Od davnina se kurkuma u ​​Indiji koristila za uklanjanje otrova iz organizma, kod mučnine, povraćanja, glista u telu, a danas je naučno dokazano da pomaže u prevenciji demencije.

Karanfilić je odličan saveznik za razne infekcije, a đumbir ili đumbir podstiče cirkulaciju. Kardamom je jedan od najstarijih začina, a ujedno i najskuplji, odmah posle šafrana i vanile.

Kardamom ima bogatu istoriju i često se koristio kao lek. Ovaj čaj daje energiju i pomaže u čišćenju organizma od parazita i toksina, kod prehlade, smanjenog imuniteta i pomaže kod svih vrsta tegoba.

Sastojci:

pola kašičice đumbira
pola kašičice cimeta
pola kašičice klinčića
1/6 kašičice kurkume
prstohvat kardamoma
čaša i po vode
pola čaše mleka
ako želite, možete dodati i malo meda.

Postupak:

Pomešati sve začine i preliti ih sa čašom i po ključale vode.

Ako nemate mlevene začine, nego pravite čaj od semenki, morate ostaviti čaj da proključa i kuhati ga na laganoj vatri 5 minuta.

Sve dobro promešajte.

Zatim dodajte pola čaše vrućeg mleka.

Čaj pijte neproceđen u toku dana, koliko god hoćete.Izvor: atma

Share this Article