Plenk: Savjet promijeniće vaš sljedeći trening

3 Min Read

Čestitam na odabiru teme za članak! Kyle Itsines je poznat po svojim programima treninga i dijetama koji su pomogli mnogim ljudima da postignu svoje ciljeve u vezi s fizičkim izgledom i zdravljem. Njegov najnoviji program treninga, Plenk, je još jedan primjer njegove strasti prema pomaganju ljudima da se osjećaju i izgledaju bolje.

Plenk se bazira na koncepciji intervalnog treninga, što znači da se tijekom treninga mijenjaju različiti nivoi intenziteta. Ovaj tip treninga je dokazano da je izuzetno efikasan za izgradnju mišića, povećanje snage i poboljšanje kondicije. Također, studije su pokazale da intervalni trening može pomoći u smanjenju tjelesne težine i spriječiti nastanak bolesti srca.

Jedna od najvećih prednosti Plenka je što se program može prilagoditi individualnim potrebama i ciljevima pojedinca. Ne postoji jedan “ispravan” način da se Plenk izvodi, već se prilagođava prema tome što je pojedincu najbolje. Također, Plenk se može izvoditi u kućnom okruženju, što znači da nije potreban nikakav poseban opremljen prostor ili oprema.

Kyle Itsines je za Plenk razvio i detaljne upute i vodiče za svaki trening, kao i planove ishrane koji će pomoći pojedincima da postignu svoje ciljeve. Njegova stranica na društvenim mrežama također sadrži mnoštvo inspirativnih priča o ljudima koji su uspješno primijenili Plenk u svojim svakodnevnim životima.

Ukoliko ste zainteresirani za promjenu svog sljedećeg treninga i želite isprobati Plenk, Kyle Itsines i njegov tim su tu da vam pomognu. Bez obzira na to kakvi su vaši ciljevi, Plenk je sigurno program koji će vam pomoći da ih postignete.

Što je, dakle, plank?

Plank je u osnovi izdržaj u gornjoj poziciji skleka. Sama činjenica da se radi o izdržaju podrazumijeva da se tu radi o izometričkoj kontrakciji uključenih mišića (dakle, mišići se tu ne skraćuju, niti se izdužuju, a ipak obavljaju rad).

Ovaj osnovni oblik planka zove se front plank. Iako je ovo plank iz kojeg su izvedene sve ostale varijante, puno se češće kao ishodišna verzija koristi front plank kod kojeg laktovi nisu ispruženi, nego savinuti pod pravim kutem, dakle podlaktica je u kontaktu s podlogom.

First things first, najprije će biti opisana osnovna tehnika planka, a zatim neke varijante.

Izvor: srebrenickaprica.com

Share this Article