Eksplodirala bomba u sudu u Podgorici, jedna osoba poginula

1 Min Read

U zgradi Osnovnog suda u Podgorici je eksplodirala bomba i prema prvim informacijama ima povrijeđenih, a stradao je jedan muškarac.

Na mjesto događaja su odmah došle policijske i ekipe hitne pomoći.

Kako nezvanično pišu Vijesti.me, poginuo je muškarac Mladen Bulatović (39) nakon što je na ulazu zgrade aktivirao ručnu bombu.

“U 11:35 dobili smo obavještenje da je u zgradi Osnovnog suda aktivirana eksplozivna naprava i da ima povrijeđenih. Utvrdili da je smrtno stradao M. B. (39) koji je aktivirao eksplozivnu napravu”, rekao je Srđa Korać iz Kriminalističke policije.

Povrijeđeno je najmanje sedam osoba koje su s četvero ambulantnih kola dovezene u Urgentni centar u Podgorici. Među njima i jedan advokat. U trenutku eksplozije je u sudu bio veliki broj ljudi.

Inače, jučer je u mnogim sudovima u Crnoj Gori prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava. Takve dojave nisu rijetke i uglavnom se ispostave kao lažne.

Ovaj put nije bilo riječ o dojavi, nego je muškarac sam aktivirao eksplozivnu napravu na ulazu. Trenutno se sumnja na samoubistvo, a ne teroristički ili bombaški napad.

Share this Article