Vatrogasci spasili 4 zarobljena mačića, , gdje su ih zatvorili komšije

2 Min Read

Zahvaljujući spretnosti dvojice policajaca i vatrogasaca nakon dvosatne akcije jučer su iz podrumskog prostora, gdje su ih zatvorili susjedi, spašena četiri prestrašena mačića. Unatoč tome što su životinje u podrumu bile zatvorene gotovo čitava dva dana, spašavanje je počelo tek na inicijativu udruge Bastet koja je na mjesto događaja i pozvala policiju.

Vlasnica životinja Anica J., kako kaže, primijetila je da nešto nije u redu kada je čula jako mjaukanje svoje ljubimice Mine koja nije mogla do svojih mačiča.

– U Utrinama stalno imamo problema sa susjedima koji jednostavno ne vole životinje. Tako zatvoriti male mačiče i nagurati ih između zida i limene ploče naprosto je neoprostivo – rekla je vidno uzrujana i sa suzama u očima vlasnica koja je u tom trenutku bila uvjerena da su mačiči mrtvi.

No, odlučnost vatrogasaca JVP iz Novog Zagreba, koji su opremljeni kacigama, svjetiljkama i zaštitnom odjećom ušli u strmi podrumski prolaz te traumatizirane mačiče smjestili u pripremljenu košaru, brzo je razuvjerila šokiranu Anicu koja je nakon puna dva dana konačno došla do svojih ljubimaca.

– Svaki poziv građana primamo s jednakom ozbiljnošću, bez obzira na to je li riječ o ljudima ili životinjama te odmah reagiramo. Drago nam je da smo spasili četiri mačića i odmah idemo dalje jer možda nas već čeka druga akcija spašavanja – rekao je vatrogasac Daniel Kos, koji pritom nije mogao sakriti osmjeh i ponos zbog sretno završenog spašavanja.

Neki od susjeda uporno su ponavljali da Anica izmišlja da su ih zatvorili u podrumsku ventilaciju, dok su susjedi koji se nalaze u prizemlju potvrdili Aničinu priču te naglasili da su neki radnici postavljali zaštitu.

Ružica Pađen, tajnica iz Udruge za zaštitu životinja, potvrdila je sve učestalija maltretiranja nevinih životinja te njihovu neprestanu borbu za samo malo dostojanstva nevinih životinja.

Share this Article