(F0T0) 18-godišnja Gloria s ulice spašava ostavljene pse

2 Min Read

Gloria Malin ima 18 godina, rodom je iz Siska, a živi u Zaprešiću u Trsteniku zajedno s ocem i pomajkom. Ove je godine završila srednju Veterinarsku školu u Dubravi, čime je ostvarila svoju životnu želju još od petog rođendana. Trenutno nije spremna za to, no kaže da će, kada za to dođe pravo vrijeme, upisati Veterinarski fakultet. Ljubav prema životinjama, kaže, rodila se s njom, a životinje su uz nju boravile cijelo njezino djetinjstvo. Otkad zna za sebe, u svome je domu imala barem jednog psa i jednu mačku, a uz njih su imali i konje i zečeve.

Zašto je ova mlada djevojka hrvatska heroina kakvih u našem društvo toliko manjka? Naime, ona se već skoro tri godine bavi čuvanjem pasa do njihovog udomljenja i radi s njima sve što je potrebno da budu potpuno spremni za put u novu obitelj. Riječ je o životinjama iz azila, šuma, jaraka i o životinjama koje su odbacili vlasnici. Do njih dolazi pomoću ljudi s kojima surađuje ili onih koji je nazovu kada je vide u medijima ili je kontaktiraju na internetu.

Gloria i sada, kao i od samog početka, radi na tome da se pse oglašava što boljim slikama i tekstovima koji će ih najbolje opisati. Mnogo volontera i ljubitelja životinja dolazi joj u posjet, pomaže oko šetnje pasa, a najviše uživaju u zajednički provedenom vremenu uz maženje i igru, što onda, kaže, doprinosi i samoj socijalizaciji pasa.

Smatra da se, iako pomaka ima, treba i može učiniti mnogo više. Kaže da bi se sredstva trebala usmjeravati na izgradnju što više no kill skloništa, omogućiti besplatne kastracije i sterilizacije građanima slabijeg imovinskog stanja.

PREUZETO: STUDENTSKIHR

Share this Article