Kako je ova mala ratnica, postala lutalica bez dvije stražnje noge, slomit će vam srce

3 Min Read

Kako je ova žestoka mala ratnica, po imenu Si Bao, postala lutalica bez dvije stražnje noge, slomit će vam srce, piše ilovemydogsomuch
Bila je nečiji ljubimac, ali kada se njen vlasnik odlučio preseliti, nije je uzeo sa sobom. Umjesto toga, bacio ju je na ulicu.

Si Bao se borila da preživi. Živjela je blizu željeznice u Kini. Dok se borila da se ugrije i nahrani, pregazio ju je brzi vlak. Tako je ostala bez stražnjih nogu. Ipak, nastavila se boriti. Zapanjujuće je pomisliti da je ovaj pas, bez medicinske pomoći, uspio preživjeti tako ozbiljnu i bolnu ozljedu.

To mora biti njezin nevjerojatan duh.

Ono što je još šokantnije je da je Si Bao imala leglo štenaca o kojima se izvrsno brinula. Dok održava ravnotežu samo na prednjim nogama, izvodi svoje štence u šetnju oko željezničke stanice.

Strašno je biti lutalica u ovom kraju. Mnogi od ovih pasa su zarobljeni i korišteni za meso.

Zlostavljaju ih i domaći koji nemaju pametnijeg posla. Kina ima oko 130 milijuna životinja lutalica koje žive na ulicama. To je zapanjujuća brojka.

Iako je Si Bao samo jedna od mnogih lutalica kojima je potrebna pomoć, njezina je priča posebna. Nakon što je Mail Online objavio fotografije njezine nevolje, njezina je priča postala viralna. Mama pas s invaliditetom dirnula je mnoge – i nebrojeni ljubitelji životinja diljem svijeta obećali su pomoći psu, kao i spasilačke grupe u obližnjem području. Željeli su locirati Si Bao i pružiti njoj i njezinim štencima sigurno mjesto za boravak, kao i liječničku pomoć.

Napokon, spasioci su uhvatili Si Bao i njezine štence i doveli ih u veterinarsku bolnicu Datong Meilian Zhonghe. Si Baovi psići bili su vrlo bolesni kad su stigli, a dva su umrla od kuge. Usvojitelji su preživjelim štencima ponudili zauvijek dom.

Što se tiče Si Bao, ona je pronašla novi dom kod osnivačice i izvršne direktorice Animals Asia, Jill Robinson.

Izuzetnu majku teške ozljede i izazovi ulice nisu spriječili da bude divna majka. Pronalaženje domova za sve lutalice, posebno u Aziji, teška je bitka za koju mnogi smatraju da je nepobjediva, ali to ne znači da morate odustati. Si Bao nije odustao, zar ne?

Share this Article