TAKO TO RADI VOŽD IZ LAKTAŠA: Aktuelni šef Predstavništva RS-a u SAD-u Obrad Kesić novi je šef Misije BiH pri EU, evo koliko će novca dobiti…

2 Min Read

Vlada RS-a srezala je količinu novca za rad svoja tri predstavništva u inostranstvu, a povećala za njih pet. Najviše je umanjen budžet za predstavništvo u SAD-a i to za 250.000 maraka, dok je najbolje prošlo predstavništvo u Srbiji na čijem čelu je Mlađen Cicović, jer je njima dodato 110.000 maraka više u odnosu na prošlu godinu.

Umanjena su izdvajanja za rad predstavništva RS-a u Austriji i Rusiji. Prvima je budžet za ovu godinu olakšan za 150.000, a drugima za 100.000 maraka.

Kada je riječ o predstavništvima kojima su u ovoj godini povećana izdvajanja, pored onog u Srbiji koje je najbolje prošlo, drugo i treće mjesto zauzimaju Grčka i Izrael, kojima je odobreno po 70.000 maraka više u odnosu na onaj novac koji im je uplaćen u prošloj godini.

Pored njih, nešto manje novca, tačnije za 40.000 maraka povećan je budžet Predstavništvu RS u Kraljevini Belgiji, dok je onom u Njemačkoj dodato 30.000 maraka više za ovu godinu u odnosu na odobreni i uplaćeni novac u prethodnoj godini.

Kada se podvuče crta između ukupnih izdvajanja u prošloj godini i odobrenog novca u ovoj godini ukupan budžet za rad svih predstavništava smanjen je za 180.000 maraka. Odnosno u prošloj godini predstavništva su dobila 5,48 miliona maraka, a u ovoj godini odobreno im je, na osnovu ranije odluke Vlade, 5,30 miliona maraka.

Na osnovu prijedloga predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika aktuelni šef Predstavništva RS u SAD-u Obrad Kesić postavljen je za šefa Misije BiH pri EU, dok se još čeka koga će Dodik postaviti na njegovo mjesto.

Share this Article