(FOTO) Obitelj je udomila psa. Kad im je auto pregazio mačku, nježno je počeo brinuti o njezinim mačićima

2 Min Read

S njima je već živjela odrasla mačka koja je u to vrijeme baš bila skotna. Nažalost, dva tjedna nakon što su se mačići okotili, mamu macu pregazio je auto. Prvih tjedan i pol dana vlasnici su se sami brinuli o njima, ali onda se pažljivo uključio i Bleki.

“Mačiće smo mi još othranjivali na dudu, a onda smo ih odlučili upoznati s Blekijem, imali su tri i pol tjedna”, kaže nam gospođa Jelena, 54-godišnja fotografkinja koja je prvi susret morala zabilježiti svojim fotoaparatom. Bleki, mješanac labradora, odmah je prihvatio dvije bebice.

Leže zajedno, Bleki je nježan

Pas i mačići odmah su se počeli njuškati, lizao ih je, a ubrzo su i ležali zajedno. Kada su zajedno, priča nam njihova vlasnica, jako pazi na njih, nježan je. Brigu o mačićima ipak i dalje većinom vode ljudi jer ih još uvijek moraju hraniti što Bleki ne može. No, sada ih već uče na krutu hranu.

“Bleki i mačići druže se povremeno, nisu još stalno zajedno, ali mislili smo da je dobra ideja da ih upoznamo jer će i tako ostatak života dijeliti dvorište. Željeli smo vidjeti kako će to proći i evo, na fotkama se sve vidi”, kaže nam gospođa Jelena i potvrđuje da će mačići, jedan dečko i jedna cura, ostati za stalno kod njih.

Cijela obitelj brine o njima

Inače, Bleki ima gotovo 11 mjeseci, u azil je stigao s ceste još kao štene, a kako nam gospođa Jelena kaže, obožava se maziti. “Odlično se snašao kod nas, strašno je umiljat i privržen. Kada ga jednom podragam on bi se mogao maziti unedogled, baš se ne želi rastati od nas kada jednom krene maženje”.

AUTOR: Željka Orešković PREUZETO: TELEGRAM

Share this Article