Neki dobri dječaci pronašli su ozlijeđenog jazavca, zapeo je u brani. Odmah su pozvali pomoć

2 Min Read

Ekipa iz Dumovca u petak je spašavala još jednog jazavca, ovog puta u Šestinama. Siroti jazavac je zapeo u brani od otpadnih voda i prilično je namučio svog spasitelja Dalibora iz Dumovca. Naime, dio puta je morao nositi divljeg jazavca koji se otimao, naravno, ne znajući da mu se želi pomoći. Malenom je smetala i rana koju je imao.

“Jazavca su u brani u petak popodne uočila djeca iz Šestina. Nazvali su naš Info centar Dumovec tijekom šetnje i prijavili da je životinji potrebna pomoć”, rekao nam je Damir Skok, ravnatelj ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba u sklopu koje Dumovec i djeluje.

Akcija dolaska do jazavca

Situacija se malo zakomplicirala jer djeca nisu znala objasniti kojim putem se autom može doći do jazavca. “Tako je naš kolega Dalibor prvo parkirao vozilo kraj Šestinskog lagvića te se potom kroz šumu spustio pješice do brane”, kaže nam Skok. Zatim se vratio u auto pa je pokušao prići s druge strane.

“Tada se brani pokušao približiti cestom uz potok, ali na cesti je postavljena rampa koja je bila spuštena. Zbog toga je kolegu čekalo novo pješačenje. Jazavac je naposljetku uhvaćen mrežom i odnesen do vozila. Cijela je akcija trajala oko pola sata do sat”, govori nam Skok.

‘Ponaša se normalno, agresivan je’

Gospodin Dalibor priznao je kako nije bilo baš najlakše nositi jazavca koji se strašno opirao, ali naposljetku su stigli do auta. “Jazavac je sada u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba gdje je temeljito pregledan. Ima duboku i veliku ranu na leđima i korijenu repa”, rekao nam je Skok.

Inače, u Zoološkom ne mogu procijeniti kako je rana nastala, ali jazavac je sada na terapiji antibioticima i još uvijek je zadržao svoj divlji temperament, kako i treba. “Jazavac uredno jede i pije te je normalnog ponašanja, dakle, agresivan je prema svima nama koji mu želimo pomoći”, zaključuje Skok.

Share this Article