NEKOLIKO NAMIRNICA POMAŽE U BORBI PROTIV ALERGIJA Istraživanja su utvrdila šta treba jesti tokom proleća

2 Min Read

Prolećne alergije mogu se ublažiti korišćenjem određenih namirnica.

Nutricionista Džena Volp koja se bavila istraživanjem koje uključuje povezanost alergije i hrane, navela je da postoje određene namirnice i biljke koje mogu pomoći onima koji pate od prolećnih alergija.

Doktorka Kejti Golden je takođe istraživala povezanost alergija i hrane.

– Vitamin C je mikronutrijent rastvorljiv u vodi i nalazi se u dosta povrća. Može da igra nekoliko važnih uloga u telu, kao što je borba protiv alergija, jer pomaže u regulisanju prirodnih inflamatornih odgovora tela. Povrće sa posebno visokim sadržajem vitamina C uključuje crvenu papriku, brokoli, karfiol, kupus i prokelj – rekla je Golden, a prenosi prenosi New York Post.
Prokelj

Prokelj, kao i većina namirnica koje su bogate vitaminom C, može olakšati alergijske reakcije.

Listovi koprive

Ako niste specifično alergični na koprivu, ovu biljku možete iskoristiti kao preventivu. Mnoge studije su, naime, utvrdile da je čaj od koprive delotvoran ako vas muči alergija.

Preporučuje da koristite osušene listove koprive. Prelijte ih ključalom vodom i pustite da odstoji od 15 do 20 minuta.

Doktorka Volp je navela da su i pomorandže, bogat izvor vitamina C, veoma efikasne kada imate prolećnu alergiju. To su potvrdile mnoge studije.
Med

I med je veoma zdrav za naš organizam. Zdrav pčelinji proizvod ima umirujući efekat kada je u pitanju pojava sezonskih alergija. Visoki nivo propolisa, kao i vitamina koji pomažu u izgradnji i očuvanju imunog sistema, mogu pomoći organizmu da se izbori sa alergijom.

Share this Article