Uznemirujuće / Bećirović posjetio porodicu napadnutih povratnika kod Višegrada, objavljene fotografije krvavih zidova

1 Min Read

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa povratnicima i porodicom napadnutih Ajše i Fadila Memiševića u selu Omeragići kod Višegrada.
Povratnike je obišao zajedno sa zamjenicom ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duškom Jurišić.

U razgovoru sa mještanima naselja Omeragići, član Predsjedništva BiH Bećirović je pružio podršku povratnicima i poručio kako najranjivija povratnička populacija mora biti zaštićena.

On je još jednom pozvao pozvao vlasti bh. entiteta RS da hitno provedu istragu, otkriju, procesuiraju i kazne počinioce kukavičkog čina napada na povratnike Ajšu i Fadila Memiševića, koji su fizički napadnuti i pretučeni.

Istakao je da je potrebno brzom i djelotvornom policijskom akcijom i sankcijama vratiti osjećaj sigurnosti među povratnicima, koji su svakodnevno izloženi sistemskoj diskriminaciji i uskraćivanju elementarnih ljudskih prava.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je ponovo naglasio da bošnjački povratnici, kao i svi ljudi u Bosni i Hercegovini, moraju uživati slobodu, sigurnost i osnovna ljudska prava, te da je obaveza je nadležnih organa da im to osiguraju.

Kako Klix.ba saznaje, policija je u Višegradu uhapsila 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja dvoje starijih osoba u selu Omeragići.

Share this Article