Višković: Milanovićevo odlikovanje brigade HVO-a u Derventi je nepotrebno provociranje

1 Min Read

Premijer Republike Srpske Radovan Višković komentirao je posjetu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića Derventi, gdje je odlikovao brigadu HVO-a.
Prema Viškovićevim riječima, Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, “bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i ogromne žrtve koje je srpski narod podnio tokom rata.

Višković je rekao da se Derventa iz ratnog pepela i grada sa gotovo potpuno uništenom infrastrukturom danas uzdigla do privrednog centra regije, sa najvećim brojem stranih investicija i ostvarenim izvozom.

“Posjeta Milanovića samo nas opominje da nikada ne smijemo zaboraviti koju je žrtvu srpski narod podnio tokom rata da bi, najprije, sačuvali goli život, a poslije okončanja oružanog sukoba, u potpunosti stvorili uslove za život stanovnika Dervente, u kojoj danas zajedno, u miru i uzajamnom poštovanju, žive i privređuju Srbi, Hrvati i Bošnjaci i ostali narodi”, naveo je Višković, prenio je RTRS.

Premijer RS-a je istakao da “odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika predstavlja nepotrebno provociranje i bolno uznemirivanje stanovnika Dervente, ne doprinoseći boljem razumijevanju i uvažavanju koje nam je prijeko potrebno na ovim prostorima i cijelom regionu”.

Share this Article