Spečava fatalne ishode: 10 razloga zašto da ga uvrstite u svoj jelovnik!

3 Min Read

Morska so je nezamenjiv dodatak našoj ishrani, nastaje prirodnim procesom isparavanja slane morske vode. Ono što je važno znati jeste da je morska so mnogo više od dodatka jelima – ona zapravo ima brojna lekovita svojstva i može sprečiti nastanak brojnih oboljenja od kojih neka imaju potencijalno fatalan ishod.

Morska so ima alkalizujući efekat u našem organizmu i na taj način pomaže u balansiranju nivoa kiseline u telu i tako eliminiše potencijalne rizike fatalnih bolesti.

Morska so jača imuni sistem, čime naš organizam postaje rezistentniji na razne bolesti kao što su upale, alergije, virusi…

Naučno je dokazano da morska so ima veoma jak uticaj na kardiovaskularni sistem. Redovno konzumiranje morske soli smanjuje nivo trigliceriga, lošeg holesterola i nivo krvnog pritiska. Takođe se pokazala jako delotvorna kod stanja nepravilnog i ubrzanog rada srčanog mišića.

Morska so snižava nivo šećera u krvi i na taj način utiče na različite metaboličke poremećaje, poput dijabetesa.

Morska so bogata je kalijumom, a ovaj mineral ima nezamenjivu ulogu u našem telu, jer se, između ostalog, akumulira u kostima koje mogu trpeti oštećenja usled nedostatka ovog minerala. Morska so u ishranu možete doprineti prevenciji osteoporoze i drugih oboljenja koštanog.

Jedno od važnijih dejstava morske soli je na respiratorni sistem. Njegov sastav (joni kalijuma i magnezijuma) omogućava oporavak disajnih puteva i sluznice, grla i nosa.

Morska so bogata je kalcijumom koji ima značajnu ulogu u građi i očuvanju mišićnog sistema.

Morska so je prirodni detoksikator – odličan je u pročišćivanju krvi. Kombinacija vitamina C i magnezijuma deluje tako što uništava slobodne radikale i na taj način čisti organizam od toksina i štetnih materija na ćelijskom nivou.

Pozitovan uticaj ima i na našu kožu, jer odstranjuje toksine iz organizma, čime čisti i hrani kožu i vraća joj prirodnu otpornost. Kupke sa morskom solju učiniće da vaša koža bude mekša, baršunastija, elastičnija i značajno otpornija na spoljašnje štetne agense.

Morska so obiluje vitaminima i mineralima neophodnim za zdravlje naših ćelija. Na taj način so će poboljšati ćelijski metabolizam-pomoći cirkulaciju krvi i održavati adekvatan protok tečnosti kroz

Share this Article