DRAGAN ČOVIĆ SASTAVIO LISTU KANDIDATA HDZ-a BiH ZA FEDERALNU VLADU: Na spisku novih ministara šest imena, među njima i Sanja Vlaisavljević

1 Min Read

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dostavio je predsjednici FBiH Lidiji Bradari imena HDZ-ovih kandidata za ministarske pozicije u budućoj Vladi FBiH.

Na spisku je šest imena, a najzanimljivije kadrovsko rješenje je predviđeno za Ministarstvo kulture i sporta koje bi trebala voditi Sanja Vlaisavljević. Osim nje, Čović je predložio i sljedeća imena – Toni Kraljević (Ministarstvo finansija) i dopredsjednik Vlade, Vedran Škobić (Ministarstvo pravde), Milenko Bevanda (Ministarstvo zdravstva), Željko Nedić (Ministarstvo prostornog uređenja) i Andrijana Katić (Ministarstvo prometa i komunikacija).

Podsjetimo, Čović je danas rekao da je optimista i da bi novi saziv Vlade FBiH trebao biti imenovan do 6. aprila.

“Optimizam je nešto što je pozitivno, ja se nadam da ću takav ostati. Ako ne vjerujete u to što radite, što onda uopšte radite svoj posao, sklonite se da onaj ko vjeruje pokuša nešto napraviti. I nastavit ću biti optimističan, kao što sam optimističan da ćemo dobiti Vladu FBiH 6. aprila jer je to krajnji rok, kao što je danas krajnji rok da dostavimo prijedloge ministara predsjednici FBiH koja bi sutra trebala imenovati novi saziv i ponuditi svojim dopredsjednicima da daju suglasnost na to”, naveo je on.

(“SB”)

Share this Article