I DENIS BEĆIROVIĆ UZ MILA ĐUKANOVIĆA: “Naše države su ugrožene od istog velikodržavlja, nije svejedno ni nama u BiH…”

2 Min Read

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori poslao poruku podrške kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Mili Đukanoviću.

“Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati historiju, čuvajte državu”, kazao je Bećirović.

Istakao je da Crna Gora i BiH spadaju u red najstarijih država u jugoistočnoj Evropi, te naglasio da kao člana Predsjedništva države Bosne i Hercegovine njegova i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.

“Ja sam čovjek koji ima stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržam ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine. Naše dvije države su ugrođene od istog velikodržavlja. Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protagonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i mutietničku Crnu Goru”, poručio je.

Bećirović je pozvao je građane da u nedjelju izađu na izbore i da time spasu svoju domovinu.

“U nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo. Neka vječno živi Crna Gora. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina. Neka vječno živi savezništvo države Bosne i Hercegovine i države Crne Gore”, zaključio je Bećirović.

Share this Article