BORENOVIĆ NIKAD ŽEŠĆI: “Evo šta znači kad Dodik ima punu kontrolu kroz četiri delegata u Domu naroda…”

2 Min Read

Budžet BiH je nikada puniji, jer ga puni taj isti narod kojem neće niti jednom odlukom da olakšaju ionako sve teže živote, a služi im prvenstveno za njihovo bahaćenje, uhljebljavanje stranačkih kadrova, nove vozne parkove i druge privilegije koje uživaju, kazao je lider PDP-a, Branislav Borenović

“Iako je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio izmjene Zakona o platama kojima bi se razdvojile plate službenika i funkcionera, Dom naroda je, po ko zna koji put, odbio dobar prijedlog. Postalo je odavno jasno da većina u ovom domu služi prije svega da donosi antinarodne i neljudske odluke i da služi samo nezajažljivom apetitu vladajućih za budžetom”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da je i ovakvo glasanje poruka šta znači kada SNSD ima četiri delegata u Domu naroda.

“Sve dok oni imaju punu kontrolu kroz svoja četiri delegata, ne možemo očekivati da će bilo koji zakon koji bi bio u interesu naroda i realnog života naših ljudi biti usvojen. Oni već duže od godinu dana odbijaju da se ukinu akcize na gorivo, čime bi posljedično padale cijene drugih roba i usluga. Oni odbijaju da se smanji PDV na osnovne životne namirnice.

Oni su odbili sada da se zaustavi rast ionako visokih plata političara. Budžet BiH je nikada puniji, jer ga puni taj isti narod kojem neće niti jednom odlukom da olakšaju ionako sve teže živote, a služi im prvenstveno za njihovo bahaćenje, uhljebljavanje stranačkih kadrova, nove vozne parkove i druge privilegije koje uživaju. Poručujem im i svaki put ću kada donesu bilo koju neljudsku, pokvarenu odluku, poručiti jedno: sram vas bilo”, rekao je Borenović.

Share this Article