ZLATAN BEGIĆ U NEVJERICI: „Kraljevi licemjerstva, Helez, Forto, Konaković, Čudić…“

2 Min Read

Zastupnik DF-a u državnom parlamentu Zlatan Begić komentirao je promjene u vrhu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i odluku o povećanju plaća državnih parlamentaraca.

-Još su povećali sami sebi primanja za 700-800 KM uz čitav igrokaz koji su prethodno napravili u Predstavničkom domu. Kao kraljevi licemjerstva ističu se oni koji su najviše galamili pri usvajanju prethodnih budžeta – Zukan Helez, Forto, Konaković (u Vijeću ministara BiH), Sabina Čudić, Saša Magazinović, Peđa Kojović, itd., poručio je Begić.

Podsjetimo, Vahidin Šahinpašić više nije šef Kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e. Na njegovo mjesto postavljen je Žarko Kalem. U ovom trenutku, SIPA-om upravljaju: direktor Darko Ćulum, zamjenik direktora Zoran Galić, dok će šef svih istraga biti Žarko Kalem.

U isto vrijeme Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici nije prihvatio Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojim se onemogućava rast primanja najvišim zvaničnicima u institucijama BiH.

Delegati su prilikom utvrđivanja dnevnog reda prihvatili zahtjev Predsjedništva BiH da predloženi zakon razmatraju po hitnom postupku, a onda sa sedam glasova “za”, sedam protiv i jednim suzdržanim nisu usvojili predloženi zakon.

Iz Federacije BiH “za” predloženi zakon glasalo je šest delegata, tri su bila protiv, a jedan suzdržan. Iz RS-a jedan delegat je bio “za”, a četiri protiv.

(SB)

Share this Article