NOVA BLAMAŽA “VELIKE HRVATICE”: Borjana Krišto se propisno obrukala u Vatikanu, sreća da papa nije bio tu…

2 Min Read

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, tokom boravka u Vatikanu, posjetila je Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima u Rimu, gdje je razgovarala s rektorom Markom Đurinom.

Đurin je informirao Krišto o radu Zavoda, koji već više od stoljeća radi na obrazovanju katoličkog svećenstva. Dodao je da su tokom marta ove godine završeni radovi obnove pročelja, vanjskih i unutarnjih fasada te terasa zgrade sjedišta Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima, zgrade koja je spomenik kulture pod zaštitom Grada Rima i države Italije.

Krišto je obišla zgradu Zavoda, ukrašenu djelima poznatih hrvatskih umjetnika Ivana Meštrovića i Joze Kljakovića i crkvu Svetog Jeronima.

Borjana Krišto je izrazila divljenje i štovanje radu rektora Đurina i Zavoda koji ima povijesnu važnost i vrijednost, i kao crkva i kao obrazovna institucija, za cijeli hrvatski narod, a posebno za hrvatske hodočasnike u Rimu.

Borjana Krišto očito ne zna razliku između poštovanja i štovanje. Naime, štuje se samo Bog, a poštuje čovjek.
Bog se štuje, a čovjek poštuje

Glagol štovati upotrebljavat ćemo kada iskazujemo svoje štovanje Bogu i svecima, dok glagol poštovati trebamo upotrebljavati kada izražavamo svoje poštovanje prema čovjeku, jer čovjeka možemo poštovati ili ne poštovati.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ izvijestila je jučer o brojnim gafovima predsjedavajuće Vijeća ministara BiH za vrijeme posjete papi Franji.

(SB)

Share this Article