7 delotvornih vežbi da se rešite podbratka

3 Min Read

Da bi naše telo uvek ostalo mlado i zategnuto, potrebna je pravina ishrana i fizička aktivnost. Ova činjenica važi i za naše lice, jer sa godinama ono gubi svoju elastičnost i lepotu. Zato objavljujemo kompleks najboljih vežbi, koji će, po mišljenju lekara, pomoći vašem licu da ostane mlado i zategnuto dugo godina:

Zagrevamo mišiće

Kao i bilo koja druga vežba, moraćete da zagrejete mišiće lica. U ovom slučaju, pomerite donju vilicu ka napred, a zatim sa jedne strane na drugu. Svi pokreti treba da budu glatki i da se obavljaju bez naglih trzaja.

Glava ka napred

Otvorite usta i okrećite donju usnu preko donjih zuba. Zamislite da morate da pokupite vodu donjom vilicom. Pomerajte glavu dole u zamahu i zatvorite usta dok podižete glavu. Dok izvodite ovu vežbu, postarajte se da su vam uglovi usana opušteni.

Dodirnite nos

Dupla brada je povezana sa mišićima jezika. Zbog toga je važno da se zategne. Isplazite jezik koliko god možete i pokušajte da dodirnete nos vrhom jezika. Usne bi trebalo da su vam opuštene.

Savršeno ovalno lice

Ako želite da povratite oblik lica kao kada ste bili mladi, pratite sledeću vežbu: okrenite glavu na levu stranu, povucite vilicu ka napred, naprežući mišiće vrata. Trebalo bi da osetite mišiće sa leve strane vašeg vrata kako se zatežu. Zatim okrenite glavu na drugu stranu i ponovite vežbu.

„Poljubac žirafe“

Zamislite da ljubite žirafu. Podignite lice i gledajte u plafon. Blago pomerite donju vilicu ka napred i napućite usta kao da hoćete da poljubite nekoga. Ako izvodite ovu vežbu pravilno, trebalo bi da osetite jaku tenziju u vašem vratu.

Otpor

Za ovu vežbu je potrebno da stegnete dve pesnice i da ih postavite tačno ispod brade. Zatim lagano pomerajte donju vilicu ka pesnicama, zatežući mišiće koji pružaju otpor. Polako povećavajte napor i kada dostignete maksimum, držite 3 sekunde.

Osmeh

Stisnite zube sa zatvorenim ustima i zatim pokušajte da raširite uglove usana koliko god možete. Zatim gurnite jezik prema tvrdim nepcima, postepeno povećavajući silu. Ako osećate jaku napetost u mišićima brade, onda izvodite vežbu pravilno. Zadržite ovaj osećaj napetosti 5 sekundi i nakon toga opustite još 5 sekundi.

Naduveni obrazi

Udahnite duboko i napunite usta vazduhom. Zatvorite usta i nadujte obraze. Zatim pritisnite dlanove na obraze i osetite tenziju u mišićima. Držite 3-5 sekundi i ponovite 5-6 puta.

Share this Article