BEĆIROVIĆ UPUTIO ČESTITKU PREMIJERU FINSKE: “Članstvo Republike Finske u NATO savezu doprinijet će očuvanju sigurnosti i stabilnosti na sjeveroistoku Evrope”

1 Min Read

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku predsjedniku Republike Finske Sauliju Niinistü, povodom prijema Republike Finske u punopravno članstvo NATO saveza.

“Zadovoljstvo mi je uputiti Vam, u svojstvu člana Predsjedništva BiH, srdačne čestitke povodom prijema Republike Finske u punopravno članstvo NATO saveza.

Ovaj historijski događaj za Republiku Finsku i njene građane značajan je za sve države opredijeljene za članstvo u NATO savezu i saradnju s prijateljskim zemljama članicama ovog najmoćnijeg vojno-političkog saveza. Članstvo Republike Finske u NATO savezu doprinijet će očuvanju sigurnosti i stabilnosti na sjeveroistoku Evrope, ali i šire.

Odlučna u nastojanju da postane punopravna članica NATO saveza, Bosna i Hercegovina će nastaviti graditi čvrste odnose sa svim partnerskim zemljama i doprinositi jačanju sigurnosti u Jugoistočnoj Evropi.

U uvjerenju da ćemo zajedničkom saradnjom uspješno odolijevati svim izazovima na ravni globalnih međunarodnih i geopolitičkih odnosa, primite, gospodine predsjedniče, izraze mog ličnog poštovanja”, navodi se u Bećirovićevoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Share this Article