Ozziejev vlasnik je odustao od njega dok je još imao krov nad glavom – na kraju ga izbacio na ulicu

2 Min Read

Neke mačke bivaju napuštene mnogo prije nego što su zapravo izbačene na ulicu. Prema objavi Društva za zaštitu životinja, Ozziejev vlasnik je odustao od njega dok je još imao krov nad glavom. Iako je živio u kući, mačak je bio portret zapuštenosti – uglavnom koža, kosti, pokvareni zubi i komadići slomljenog srca.

Bio je mačak beskućnik koji je, barem fizički, imao dom. Sve dok njegov vlasnik nije odlučio da mu i to oduzme

15-godišnjak je ostavljen na ulicama, da se brine sam za sebe, primjećuje Društvo zaštitnika životinja.

“Bilo je tako tijesno između njegovih nogu da je hodanje bilo bolno za jadnog Ozzieja”, primjećuje grupa u objavi na Facebooku. “Tko zna koliko se jadni stari mačak mučio hodati dok nije odustao i skupio se na onom trijemu?”

“Otkrili smo da je Ozzie bio nestao samo nekoliko dana, što znači da je dospio u ovo stanje dok je bio pod ‘skrbom’ svog vlasnika,” dodaje grupa. “Njegov vlasnik nije se potrudio pokušati ga pronaći.”

Ozziejevo krzno bilo je toliko zamršeno da je svaki korak bio bolan.

Organizacija ga je odvela veterinaru, gdje je prošao niz pretraga. Ozzieja su obrijali, što ga je napokon oslobodilo njegovog paranjačkog kaputa. Dobio je prijeko potreban stomatološki zahvat.

Posljednje, najvažnije liječenje bilo je za Ozziejevo oštećeno srce. Žena je uskočila da udomi mačka – i nije trebalo dugo prije nego što je njegov najvitalniji organ ozdravio.

“Prati me posvuda i cijelo vrijeme priča”, rekla je njegova udomiteljica Društvu za zaštitu životinja. “Sjedi sa mnom na kauču i sviđa mu se pokrivač. Ako ga prestanem tapšati, on šapom dotakne moj obraz, pazeći da ne hvata kandže. On je tako sladak.”

Zapravo, Ozzie se pokazao preslatkim da bi ikada više bio sam. Njegova udomiteljska obitelj postala je njegova zauvijek obitelj. I, iako je trebalo 15 godina, ova mačka je konačno znala što znači biti željena.

izvor iheartcats

Share this Article