Starija baka je usvojila psa kojeg su vlasnici odbacili jer su mu noge otkazale (FOTO)

4 Min Read

Kada naši psi ostare ili se razbole, naše se odgovornosti ne mijenjaju…

Uvijek iznova viđamo priče o vlasnicima pasa koji svoje stare pse “mijenjaju” za štence. I odbacivanje bolesnih pasa jer se vlasnik ne želi zamarati veterinarskom skrbi ili si je ne može priuštiti.

Nikada nema razloga za napuštanje psa. U ovoj priči, pas po imenu Bong, započeo je život kao i većina pasa: zdrav i aktivan. Ali onda su mu odjednom, niotkuda, otkazale stražnje noge i više ih nije mogao koristiti. Umjesto da mu pruži potrebnu pomoć, vlasnik ga je bacio u kartonsku kutiju!

Ljubazna starija gospođa čula je njegov plač. Otrčala je do kutije i spasila ga! Žena koju u gradu zovu “baka” jer je starija, odlučila je da će se brinuti za njega iako je prilično siromašna. Hranila ga je svojom hranom. Napravila mu je krevet od kutije i puno deka. Vozila ga je i po gradu kako bi došao na svjež zrak. Ona jako voli Bonga!

Kad se Bong htio sam kretati, baka mu je napravila posebne zavoje i stavila mu meku deku na noge kako se ne bi ozlijedio. To je bilo sve što je mogla učiniti za njega, ali bilo je puno više nego što su njegovi vlasnici ikada učinili!

Baka je toliko voljela Bonga da noću nije htjela ni spavati dok Bong nije bio ušuškan u blizini i prvi nije zaspao!

Jednog dana naišla je grupa volontera. Čuli su za Bonga i baku i htjeli su im donijeti neke darove. Bong je dobio potpuno novi krevet i ukusnu hranu za pse. Dali su mu i neke nove igračke. Tada su baki dali najbolji dar!

Rekli su baki da su pronašli medicinski centar koji će pomoći Bongu bez naknade. Ona ni Bong ne bi trebali patiti samo zato što nije imala mnogo novca. Baka je plakala!

Bong je otišao sa svojim novim prijateljima i bakom svom novom liječniku. Imao je pseću magnetsku rezonancu. Rezultati su bili izvrsni! Snimke su pokazale da ima mijelitis koji je u 70% slučajeva izlječiv!

Jedini nedostatak bio je taj što će Bongu trebati opsežno liječenje i fizikalna terapija. Morao bi ostati u bolnici kako bi mu bilo bolje. Baka je znala da je to najbolja stvar za Bonga, ali će joj jako nedostajati. Plakala je dok ga je grlila na rastanku.

Uz svakodnevnu terapiju, Bong se počinje popravljati. Lako je osvojio svo osoblje svojom slatkom naravi. Prvo, Bong može hodati…

Svaki put kad je Bong napredovao, zvali su baku. Onda je baka došla u posjet. Vidjevši da Bong ide tako dobro, baka je bila tako sretna. Jedva je čekala da ga zagrli i kaže mu kako je dobar dečko! Staratelji pokazuju baki što treba učiniti kod kuće kako bi pomogla njegovim nogama.

Bong je tako sretan što ide kući! Baka mu daje dar dobrodošlice kući. Novi pojas! Sada kada ga ona ne mora voziti u kolima, on dobiva novu remenicu da hoda uz nju!

Bong se nastavlja poboljšavati. Još je prerano za kastraciju, ali to će biti sljedeći korak veterinara kada se Bongovi živci još malo regeneriraju i njegovi mišići ojačaju.

Izvor: ilovemydogs

Share this Article