Kako je govorio Hodžić kada se otkrila afera: Ako sam počinio zločin, nemam problem da odem u zatvor

2 Min Read

Vlasnik preduzeća Srebrena malina Fikret Hodžić jučer je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora zbog afere „Respiratori“.

Ipak, nakon presude je posebno interesantno njegovo gostovanje iz 2020. godine na Face televiziji, kada se tek pojavila afera. Kasnije su se otkrile Viber prepiske, gdje se navodilo da se konsultovao s kabinetom premijera FBiH o ovom gostovanju.

Novinar Senad Hadžifejzović ga je tada pitao da li je tačno da je uplatio novac bilo kome u Šangaju i Pekingu, a da će se on na kraju na bilo koji način vratiti nekome u BiH, što je on negirao.

– Nije tačno… Ako sam počinio zločin, nemam problem da odem u zatvor! Ali, ovo što preživljavam sada je gore od zatvora, ne viđam dijete jer čekam da mi dođu oni s čarapama, neću da mi dijete ima trauma – rekao je tada Hodžić.

Upitan je šta će se desiti ako se pojavi dokaz da je kompletna nabavka politička.

– Ako se pojavi dokaz da je to politički, spreman sam da idem tamo gdje treba! U zatvor? Da, ali se ništa neće pojaviti. Ja stojim iza svega onog što sam potpisao i radio, tvrdim da u poslu nije bio nikakav tal – poručio je tada.

Upitao ga je i Senad Hadžifejzović zašto preuzima sve na sebe, kada mu čak i zlonamjerni ljudi govore da je žrtva, igrač i da se sve može promijeniti s time da on izgovori istinu.

– Na sebe nisam preuzeo ništa, osim onoga što se tiče samo mene. Ono što se tiče mene, ja preuzimam odgovornost – zaključio je tada Hodžić.

Share this Article