ŠOKANTNE TVRDNJE VOŽDA IZ LAKTAŠA: “SDA je preko OSA-e vrbovala znatan broj Srba, plaćani su za…”

2 Min Read

Sa strankama koje čine vladajuću strukturu na nivou BiH imamo dobru saradnju, rekao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodika i dodao da je uloga SDA u BiH maligna.

– SDA je takve stvari radila preko Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH u kojoj je bio znatan broj Srba koje su oni vrbovali, plaćali, pružali usluge i drugo. Uloga SDA je bila upravo ta i to smo gledali. Politički gledano, to je išlo i na štetu Bošnjaka, odnosno muslimana u BiH. Ovi novi ljudi koji su došli nisu nam nepoznati, nisu nepoznati ni njihovi odnosi. Retorički gledano, ima tu nekih dobrih stvari koje možemo da čujemo i različitosti od prethodnih – rekao je Dodik gostujući u emisiji Telering.

-Politički gledano to je skoro ista politika koja neće da uvaži slovo Dejtona i Ustav. Oni i dalje govore apstraktno o BiH umjesto da pokušaju da kažu:`hajde da vidimo šta je ovde zakonito, šta je ustavno` pa da nas pridobiju da pričamo o tome, rekao je Dodik.

Republika Srpska živi život nezavisne države, korespondiramo u BiH samo zato što moramo i gdje je naš interes, dok je BiH nemoguća jer se u njoj dogodila prekomjerna intervencija stranaca, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u emisiji Telering.

– Tajming za BiH, moguću, je propao. Stranci su zabrljali do te mjere da je ovo nepopravljivo. Ovo će moći da traje samo dok smo spremni da trpimo ili da se mirno raziđemo, poručio je Dodik.

On je rekao da je Republika Srpska mala, ali je njen značaj upravo u tome što je dio Dejtonskog mirovnog sporazuma prema kojem je samostalna.

Share this Article