MIJATOVIĆ IZGUBIO KONTROLU: “Dodik nije usamljen u svom ludilu, prate ga NES i SBiH!”

2 Min Read

Nakon što su NES i SBiH danas saopćile kako neće podržati novu entitetsku vladu, te da je jedan od razloga to što je za dopremijera Federacije BiH predložen Vojin Mijatović, stigla je i njegova reakcija.

“Sada bih verovatno trebao osuti drvlje i kamenje po njima jer su do te mere pljuvali po meni ovih par meseci, pa sve do toga da bi oni podržali Vladu FBiH samo da nisam ja predlog za dopremijera. Ova vrsta mržnje i fašizma je zastrašujuća i nažalost govori da Dodik nije usamljen u svom ludilu.

Puna su vam usta Bosne i Hercegovine, ne znam samo sa kim mislite da je pravite? Od Vojina imate osmeh i želje za dobrom zdravljem i srećom vama i vašim porodicama, a sve ostalo više nije bitno!

Patriotizam je sa vama izgubio smisao barem onaj bosanskohercegovački za koji se borim”, zaključio je Mijatović.

Podsjetimo, stranke okupljene oko trojke i HDZ-a, po svemu sudeći, više nemaju većinu u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Naime, NES i SBiH su danas izdale zajedničko saopćenje u kojem navode kako neće podržati novu entitetsku vladu.

SBiH i NES su istakle kako u parlamentarnoj proceduri nikada ne bi mogle podržati Vladu u kojoj je Vojin Mijatović dopremijer Federacije BiH bez obzira na to koliko bi naših ministara bilo u prijedlogu.

Share this Article