MAJKA pas se okotila na stražnjem dijelu automobila odmah nakon što je spašena

3 Min Read

Rebecca Lynch je bila na odmoru sa svojim suprugom u Savannah, Georgia, kada je odlučila neplanirano stati prije povratka kući. Dok bi se većina ljudi opskrbila suvenirima, Lynch je odlučio kući donijeti nešto smislenije.

“Znam da Georgia ima puno ruralnih skloništa s visokim udjelom i znao sam da želim spasiti najpotrebnijeg psa iz skloništa prije nego sam otišao kući,” rekao je Lynch za The Dodo. “Imao sam mjesta u autu i htio sam pomoći.”

Lynch je čuo za Lizzy, mladu terijerku kojoj prijeti eutanazija, od prijatelja koji je živio u okolici. Netko je bacio trudnu Lizzy u sklonište, prema Lynchu.

Lynch je znala da ne smije pustiti mladog psa, koji je također imao slomljena noga, pati više.

Kako bi višesatna vožnja do Floride bila udobna za štene beskućnika, par je na stražnje sjedalo smjestio krevet i dekicu. Lynch je također sjedio pored Lizzy, nježno je mazeći, dok je njen suprug vozio.

“Znao sam da je nervozna i uplašena i Samo sam je htio utješiti tijekom vožnje,” rekao je Lynch.

Ali par je možda previše dobro obavio posao čineći da se Lizzy osjeća sigurno.

“Otprilike sat vremena kasnije, konačno se opustila i trljala svoju malu glavu o moju ruku dok sam je mazio,” rekao je Lynch. “Kada se osjećala sigurno i ugodno, odlučila je da je vrijeme. Počela je dahtati i postala je nemirna; Rekla sam mužu, ‘Mislim da ima trudove!’”

Lizzy je trebalo samo 20 minuta da rodi njezino prvo štene u stražnjem dijelu automobila. Lynch je djelovala kao babica, pomažući novopečenoj mami da bude smirena i pobrinuti se da sve bebe budu sigurne.

Dok su došli do veterinara, Lizzy je na svijet donijela tri psića. “Bila je profesionalac!” rekao je Lynch. “Otišli smo ravno kod veterinara i rekli su da sve izgleda dobro.”

Ali tu nije stao, primijetio je Lynch : “Lizzy je dobila još jedno štene kod veterinara, a zatim još dva na vožnji kući. Bilo je to pravo iskustvo, a Lizzy je bila tako sjajna mala mama.”

Nakon avanturističke vožnje slobode, mala obitelj je radi dobro. Lizzy i njezinih šest štenaca provest će još nekoliko dana kod veterinara prije nego što se vrate u Lynchovu kuću, gdje će biti udomljeni dok svi ne budu spremni pronaći svoje zauvijek domove.

Lizzy zna koliko je sretnica — i trudi se pokazati svojim spasiteljima da je zahvalna druga prilika.

“Lizzy je lutka. Blagoslovi njezino srce, uza sve što je prošla u svom kratkom životu, toliko je puna ljubavi i puna je povjerenja”, rekao je Lynch. “Ona je nježna duša puna ljubavi. Prilično izvanredno.”

Share this Article