ŠTA IZGUBLJENI VIŠKOVIĆ ZNA IOČEMU OSIM DA PROSI PARE U KINI: Poručio da je “BiH mrtva”, čestitao zastupnicima koji su…

2 Min Read

Na posebnoj sjednici NSRS-a obratio se i premijer RS-a Radovan Višković koji je na početku obraćanja čestitao srpskim zastupnicima koji su napustili sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kao odgovor na potpisivanje izjave o državnoj imovini nekoliko političkih stranaka u Sarajevu.

“Tu se pokazalo srpsko jedinstvo. Ovo je jedna perfidna igra s mentorima u Sarajevu da sve probleme iz FBiH prebace u RS i oni to uspješno rade. Bio sam jedan od zagovornika da će brzo formiranje Vijeća ministara biti u pravcu oživljavanja BiH, a ona je izgleda preminula davno, samo nam još nije došao poštar da nam to saopšti.

Bila je priča neke osmorke, dvojke, trojke da misle da ova zemlja može ići naprijed. Ona može ići naprijed samo ako se uvažavamo, ako su ustavna načela vodilja i da su ustavna prava zagarantovana. Zašto trošiti riječi da je imovina RS naša.

A onda se drzne Christian Schmidt. Ovo je protektorat, ovo je kolonijalna država. Kako je moguće da jedan čovjek kako god se zvao, je stariji od NSRS, PS BiH, od svih skupština kantona, da on sebi da za pravo da u izbornoj noći mijenja Izborni zakon.

A onda ti koji su mu aplaudirali trebalo im je 20 i više godina da traže da on ode, da podnese ostavku i da nije dobrodošao u BiH”, kazao je Višković.

Share this Article