Nikšić: Nudili su nevjerovatan novac ljudima, u anarhiju bi nas odvelo nasilje na protestima protiv volje većine

2 Min Read

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH da zastupnici trpe ogromne pritiske, te da im se nudi novac i da se nada da oni koji organizuju proteste moraju biti svjesni u kom pravcu to može eskalirati.

“Vanredna situacija sa najavljenim protestima ispred Parlamenta iziskuje da mi kao predstavnici političkih partija koji su obilježeni kao oni izdaju i prodaju interese države, jednog naroda, kažemo koju riječ o svemu ovome”, rekao je Nikšić

On je istakao da je bilo svijesti za očuvanje institucija države i entiteta uvažila bi se volja da postoji parlamentarna većina i ne bilo potrebe za nametanjem Schmidta.

“Nas ovdje nije strah”, rekao je Nikšić.

“Ono što je jučer uradio Schmidt uradio je posao domaćih političara. Omogućio deblokadu imenovanja Vlada i riješio trajno pitanje budućih blokada izbora Vlade ukoliko bi se doško u ovu trenutnu situaciju”, rekao je Nikšić.

Istako je da će danas u Predstavničkom domu koristeći argumente uvjeriti zastupnike da Federacija neće ništa izgubiti imenovanjem nove vlade.

“Ja razumijem i potpuno je legitiman politički oblik borbe onih koji ostaju bez vlasti. Možda mi ne razumijemo najbolje ono što oni znaju puno bolje od nas, šta ustvari gube, bez čega ostaju, i zbog čega su nervozni i odlučni da spriječe imenovanje nove vlade. Pritisak koji se radi na zastupnik je nevjerovatan. Novac koji se spominje, ne vjerujem da to može da vrijedi toliko, od direktora javnih preduzeća koji im nude novac za sve to”, kazao je Nikšić.

Dodao je da je uvjeren je da će zastupnici izdržat.

“Oni koji danas organizuju te proteste. Ukoliko žele da nekim nasiljem spriječe provođenje volje većine to onda vodi u anarhiju, Onda moraju biti svjesni u kom pravcu to može eskalirati i gdje može odvesti”, zaključio je Nikšić.

Share this Article