IMAŠ “STAV”, VRATI STAN: Pripadnici SIPA-e u tokom pretresa u Osmicinom stanu “otkrili” Filipa Mursela Begovića, urednika magazina “Stav”!

1 Min Read

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA-e) prije dva dana su završili pretres kuće i stana u vlasništvu Osmana Mehmedagića Osmice, donedavnog direktora Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA-e). Tokom pretresa koji je obavljen po nalogu Tužiteljstva BiH izuzeta je određena dokumentacija koja je prebačena u centralu SIPA-e. Akcija se izvodi u sklopu predmeta “Diploma” u kojem se pokušavaju raspetljati Osmicine sporne diplome sa nekoliko privatnih fakulteta.

Pored kuće u naselju Grbavica u koji Mehmedagić živi sa porodicom, pripadnici SIPA-e pretresli su i stan u Mehmedagićevom vlasništvu. U stanu koji se nalazi u strogom centru Sarajeva policiju je čekalo iznenađenje: zatekli su u njemu Filipa Mursela Begovića, glavnog i odgovornog urednika magazina “Stav”, glasila Stranke demokratske akcije! Begović je objasnio da on već duže vrijeme živi kao podstanar u stanu Osmana Mehmedagića i uredno plaća kiriju.

Filip Mursel Begović je rođen u Zagrebu, a prije desetak godina je kao medijsko pojačanje sa porodicom preselio u Sarajevo kako bi uređivao “Stav”, glasilo koje se financira novcima turskih biznismena. Uoči prošlogodišnjih izbora Begović je bio angažiran u kampanji SDA i njenog lidera Bakira Izetbegovića među dijasporom iz BiH.

(SB)

Share this Article