DODIK NAGLO PROMIJENIO PLOČU: “Na ovim prostorima nema ni razloga ni resursa za bilo kakav ozbiljan sukob…”

2 Min Read

Na ovim prostorima nema ni razloga ni resursa za bilo kakav ozbiljan sukob, napisao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik na Instagramu.

– Pogotovo ne rat, nego treba da se posvetimo budućnosti, mladima, saradnji i razvoju, napisao je Dodik.

– Inicijativa “Otvoreni Balkan” veoma je moguća i realna ideja, koju treba zajednički da realizujemo. Dobro bi bilo da to shvati i političko Sarajevo, jer to nije rehabilitacija jugoslovenstva, to nije pokušaj ekonomske dominacije Srbije u regionu, nego je riječ o otvaranju slobodnog tržišta, saradnje i jačanja povjerenja i stabilnosti u regionu.

Na otvaranju “Jahorina biznis foruma” naglasio sam da na ovim prostorima nema ni razloga ni resursa za bilo kakav ozbiljan sukob, pogotovo ne rat, nego da treba da se posvetimo budućnosti, mladima, saradnji i razvoju.

Tokom sedmice u Donjoj Gradini prisustvovao sam obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u koncentracionom logoru Jasenovac. Ovo mjesto nas uvijek podsjeća da je sloboda sveta srpska riječ. Prošli vijek je vijek našeg stradanja, ovaj vijek mora da bude vijek našeg okupljanja, da nam se nikad ovako nešto ne desi.

Da smo ‘41. godine imali Republiku Srpsku, ne bismo doživjeli Jasenovac. Zato je Republika Srpska i stvorena kao naš odgovor i zov za slobodom. Prisustvovao sam i obilježavanju Dana grada Banjaluke, koja je suštinski glavni grad Republike Srpske. Banjaluka je grad u kojem se mnogo gradi, ona je univerzitetski i grad mladosti. Posebno me obradovalo priznanje Zlatni grb Laktaša, koje sam dobio od ljudi s kojima živim od rođenja i koji znaju za šta se zalažem.

Share this Article