Pas prevalio 250 kilometara kako bi se vratio svojoj obitelji (VIDEO)

2 Min Read

NEVJEROJATNA priča o Nanuqu, australskom ovčaru koji se nakon mjesec dana i prelaska više od 250 kilometara smrznutog Beringovog mora vratio kući, neće vas ostaviti ravnodušnima. Ovaj nevjerojatni pas prošao je kroz mnoge opasnosti, uključujući i susret s divljom životinjom koja ga je ugrizla, ali svejedno se uspio sigurno vratiti kući na Aljasku.

Mandy Iworrigan, Nanuqova vlasnica koja živi u Gambellu na Aljasci, i njena obitelj prošli mjesec su posjetili Savoongu kada su njihovi psi Nanuq i Starlight nestali. Starlight se vratio nakon nekoliko tjedana, ali Nanuqa nije bilo nigdje, rekla je Iworrigan za NBC News.

Otprilike mjesec dana nakon Nanuqovog nestanka stanovnici Walesa, grada udaljenog oko 250 kilometara sjeveroistočno od Savoonge na zapadnoj obali Aljaske, počeli su objavljivati fotografije izgubljenog psa. Iworrigan je brzo reagirala: “Ne mogu vjerovati! To je naš pas! Što on radi u Walesu?”

Ni Nanuqova vlasnica ne zna detalje ove izvanredne avature, pretpostavlja da se komad leda odlomio kad je Nanuq bio u lovu, a najvjerojatnije je jeo ptice ili ostatke tuljana kako bi preživio.

Mandy je iskoristila svoje nagradne bodove koje je skupila u aviokompaniji kako bi Nanuq doletio natrag u Gambell. Ponovni susret psa i njegovih vlasnika snimljen je kada je avion sletio u Savoongu, a Mandy i njezina kći Brooklyn nisu mogle sakriti oduševljenje.

Iako je proveo mjesec dana na ledu, Nanuq je imao samo jednu ozljedu. Noga mu je bila otečena od ugriza divlje životinje, najvjerojatnije tuljana, kune ili manjeg polarnog medvjeda.

Ova nevjerojatna priča o Nanuqu, australskom ovčaru koji je prešao stotine kilometara leda i mora kako bi se vratio svojoj obitelji, dokazuje koliko su psi odani i snažni. Nanuqov povratak kući pruža nadu i inspiraciju svima koji su izgubili svoje voljene ljubimce.

Index hr

Share this Article