VOJIN MIJATOVIĆ: “Prioriteti nove Vlade FBiH će biti prava i status radnika”

1 Min Read

Međunarodni praznik rada 1. maj je sutra. Političari danas upućuju čestitke tim povodom. Vojin Mijatović (SDP) koji je imenovan za ministra razvoja obećao je da će se novoizabrana Vlada FBiH boriti za prava radnika.

“Kao ministar razvoja, preduzetništva i obrta, i kao zamjenik premijera Vlade Federacija BiH upućujem čestitku svim građanima BiH povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada.”

Kaže kako je njihova obaveza da grade društvo jednakih šansi i vrijednosti, da omoguće pravo na rad i dostojanstven život svakom pojedincu.

“Prioriteti nove Vlade FBiH će biti prava i status radnika, ali i jačanje pozicije poslodavaca. Moramo promijeniti višedecenijsku matricu i shvatiti, da budžet pune radnici i poslodavci i da javna administarcija mora biti njihov servis. Odmah krećemo raditi zajednički kako bi obezbjedili bolje uslove za rad i radnicima i poslodavcima. Ovogodišnji Praznik rada, provedite u zadovoljstvu i sreći sa porodicama i prijateljima uz iskrene želje za Vaš lični i poslovni uspjeh”, poručio je Mijatović.

Share this Article