KONAKOVIĆ NEGIRAO DOGOVOR SA ČOVIĆEM: “Dodik zvuči usklađeno sa Izetbegovićem i Komšićem!”

2 Min Read

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde komentarisao je za N1 informacije Milorada Dodika da su se Konaković i Dragan Čović dogovorili u vezi izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Konaković kaže da Dodik zvuči usklađeno sa Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem.

“Oni moraju da kažu kakva se to hemija dešava između njih trojice. Možda Dodik vraća neke ustupke jer su vidim Komšić i Izetbegović sinhronizovano podržali njegove stavove oko OHR-a, vidim da su zajedno protiv Schmidta, protiv stranih sudija, da zajedno pričaju o miješanju sudija u pravosuđe u Bosni i Hercegovini, a onda on danas usklađuje svoj politički stav, ne znam iz kojeg razloga, sa onim što bjesumučno pokušava objasniti SDA i DF a zapravo zamajavajući javnosti”, objasnio je Konaković za N1.

On kaže da izmjene Ustava i Izbornog zakona podrazumijevaju širi konsenzus oko kojeg se svi u BiH moraju dogovarati.

“Šta da smo se dogovorili, to je pitanje za njih sviju koji pričaju gluposti u zadnjim danima. Šta da imamo dogovor, ko će to izglasati? Mislite da je Čović neinteligentan da mu ja mogu nešto isporučiti ili Niškić uz poznavanje činjenica kako se mijenja Izborni zakon”, kazao je Konaković.

Konaković je poručio Dodiku da nastave sa “pozitivnim procesima koji su pokrenuti”.

“Pitanje istočne interkonekcije ide na Vijeće ministara, to je naš stav već dobro poznat a naravno po zakonu i Ustavu BiH. Struka će reći svoje mišljenje. Ne dozovljavamo da neko koči Južnu interkonekciju, koči zakone iz 14 prioriteta, da koči zakon o vanjskim poslovima. Zašto? Ako imamo dobru vjeru i dogovor oko opšteg fukncionisanja onda ne možemo birati teme koje nam sviđaju ili ne”, rekao je Konaković.

Share this Article