DODIK NAKON SJEDNICE VLADE: U školama u RS bit će zabranjena upotreba mobitela

1 Min Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će policija pojačati obezbjeđenje u školama i da će svi objekti imati ogradu kako bi bila pojačana bezbjednost.

Dodik smatra da su olako prihvaćene neoliberalne vrijednosti i da je uslovljavanjem evropskih i ostalih institucija obrazovni sistem doveden u situaciju da ne odražava potrebe društva.

– Još jednom u ime RS i u svoje ime izražavam veliku tugu i nevjericu zbog tragedije u Osnovnoj školi u Beogradu. Zato je bilo potrebno analizirati stanje u RS, a biće zabranjeno unošenje mobilnih telefona u škole tokom trajanja nastave – rekao je novinarima Dodik nakon vanredne sjednice Vlade Republike Srpske.

On je istakao da vaspitati dijete nije samo stvar škole i potrebno je tražiti jedinstvo škole, roditelja i institucija, te da treba dati primat obrazovnim radnicima, prenosi Srpskainfo.

Dodao je da će biti uvedena i redovna testiranja djece na drogu u školama, što je jedna od mjera koju je jučer najavio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Primjećujemo da ima i opojnih sredstava u školama i da je nephodno učiniti sve da se to spriječi. Uvest ćemo redovna i vanredna testiranja djeca na uzimanje opojnih droga”, zaključio je Dodik.

Share this Article