OVO JE PRIČA O MAČKU S DVIJE NOGE

2 Min Read

Amerikanka Cairistiona Flatley udomila je napuštenog mačka koji je doživio tešku nesreću u januaru 2020. Noge su mu bile teško ozlijeđene pa je bio smješten u seoskom skloništu u Uti, piše Bored Panda.

Nakon što je mačak imenom Rexie Roo došao u sklonište, zaposlenici su zatražili hitnu medicinsku pomoć kako bi mu spasili život. MOrali su mu amputirati dvije noge kada su shvatili da su slomljene, a poslije ga je udomila Cairistiona.

“Imam mačku KeeKee, ali sam razmišljala o tome da udomim još jednu. Tokom pandemije sam imala više vremena da se brinem za njih. Oduvijek su me zanimale životinje s posebnim potrebama pa kada sam vidjela Rexieja na Instagramu skloništa, odmah sam se zaljubila. Nikad nisam udomila životinju s posebnim potrebama pa mi je ovo prvo iskustvo”, ispričala je Flatley za portal Bored Panda.

Rexie je prava slatkica. Pozdravlja me na vratima kada se vratim kući i mora biti u svakoj sobi u kojoj sam ja. Voli se maziti. Svake večeri spava na mom ramenu, vratu ili glavi. Voli jesti pa mi je svako jutro budilica za doručak i uvijek me obavijesti kada je spreman za večeru ili poslasticu. Iznenađena sam koliko je postao razigran”, ispričala je Cairistiona.

Priča o Rexieju Roou raznježila je mnoge ljude širom svijeta.

“Obožavam što je tako drago biće unatoč traumi koju je prošao. Nevjerojatno je snažan i odlučan”, tvrdi vlasnica. (Naj portal)

Share this Article