Objavljujemo rješenje: Općinski sud ponovo odbio Sebiju Izetbegović, više neće moći biti na čelu KCUS-a

2 Min Read

Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja koju je tražila direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Sebija Izetbegović.

Izetbegović ima rok od tri dana da se očita na ovo rješenje, nakon čega će se zakazati ročište na kojem će se odlučivati o mjeri osiguranja. Ukoliko Sud odbije i ovu mjeru, supruga Bakira Izetbegovića zvanično ostaje bez profesure.

Samim tim, ona više ne može biti ni na čelu KCUS-a, jer nastavničko mjesto jedan je od uvjeta koji je propisan Statutom za mjesto direktorice.

Kako je navedeno u rješenju koje “Avaz” ima u posjedu, navodi se da se odbija prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja kojom se traži da se odgodi izvršenje Odluke protivnika o stavljanju van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29. januara 2014. godine, od 29. marta 2023. godine, te da se zabrani protivniku da preduzima radnje i druge aktivnosti na izvršenju navedene odluke sve do pravosnažnog okončanja parničnog postupka u kojem se odlučuje o poništenju iste odluke ili do druge odluke suda.

Podsjetimo, Senat UNSA je oduzeo zvanje magistra nauka Sebiji Izetbegović, zatim joj je oduzeto zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu te joj je poništena i diploma doktora nauka.

Share this Article