Bolesna mačka jezivog izgleda mjesecima patila na ulici, pogledajte kako izgleda danas

2 Min Read

Problem je počeo nakon što je slomljena čeljust krivo srasla i od tada je nesretna životinja proživljavala agoniju

Znamo da mačke koje žive na ulici, ako ih nitko ne hrani i ne liječi, ne mogu dobro izgledati. Nekoliko je bolesti koje mogu dobiti i nerijetko mnoge netom spašene mačke izgledaju grozno. No, čak i ako smo već vidjeli neke užasne slučajeve, ništa nas nije moglo pripremiti na izgled slijepe mačke koja je mijaukala tražeći pomoć na ulici glavnog grada Egipta. Zbog njenog izgleda su je mnogi zaobilazili u širokom luku, ignorirajući činjenicu da to nesretno stvorenje trpi užasne bolove.

Na svu sreću, nisu je svi zaobišli. Jedan je muškarac došao blizu – utvrdio je kako je riječ o mačku koja je slijep, ali koji se unatoč muci želi maziti. Bio je gladan pažnje i dodira. Muškarac mu je odmah na ulici očistio njuškicu, koliko je mogao. Potom ga je odveo do veterinara.

Tamo je veterinar na prvi pogled shvatio kako je jadna životinja puna mrava i drugih insekata. Očišćen je, pregledan i veterinar je utvrdio kako mu je vilica bila slomljena, ali je krivo zarasla. Jezik i usta su mu bila prljavi jer nije mogao normalno zatvoriti usta.

Potom je mačak otišao u dom nalaznika. Tamo je pojeo prvi obrok i zaspao od iscrpljenosti. Kakav li je to samo bio dan! Ipak, još nije bio gotov: trebalo mu je očistiti oči, a njega samoga dovesti u kakav-takav ured uz pomoć suhog šampona.

Vidimo ga potom sedam mjeseci kasnije. Krzno mu je naraslo i izgleda kao da se radi o nekoj drugoj mački. Njegove oči su i dalje slijepe, vilica je i dalje problem, no on je sada sit, siguran i ima svoju obitelj.

Share this Article