Priča o Medi – psu s lanca, zanemarenom, smrznutom, bolesnom i gladnom (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

3 Min Read

Ovo je priča o psu koji je imao tužan život, no, zahvaljujući reakciji susjeda, spašen je i sada sretno živi kod privremene udomiteljice do odlaska u Njemačku gdje ga čeka ne jedan, već dva krevetića, brdo igračaka i još više ljubavi od njegove nove skrbnice.

Psić, koji se zvao Medo, kako se zove mnogo pasa koji žive na lancu, nezbrinuti, nevoljeni, napušteni, gladni i promrzli, dane je provodio na lancu, pa čak i hladne zimske dane. Iskopao si je rupu u zemlji da se u nju zavuče kad bude najhladnije. Živio je od kruha koji su mu bacali susjedi. Kad su se u krvavoj rani na vratu, nastaloj od urastanja lanca u meso, nastanili crvi, postalo je jasno da se mora odmah reagirati.

Poziv policiji ostao je neuslišan, na žalost, policijski službenik je odrezao da su “psi stvoreni da laju i zavijaju” i ignorirao je poziv u pomoć. Veterinarska inspekcija tražila je napismenu prijavu, pa je sugrađanka dotadašnjih skrbnika pokucala na vrata i zatražila psa. Skrbnici su odbili pa je sugrađanka zaprijetila prijavom, kaznom sukladno zakonskim odredbama do 15.000 Kn i 2 godine zatvora, pa su se dotadašnji skrbnici predomislili, a morali su obećati i da nikad više neće nabaviti životinju.

Medo je liječen od raznih zaraznih bolesti, i zahvaljujući pomoći gospođe koja se angažirala da ga spasi, sada je izvrsno, zaigran je i nije, usprkos svemu što je proživio, izgubio vjeru u ljude. Odlazak u zauvijek dom produžio se zbog liječenja, no sada kada je ozdravio, sigurni smo da ga čekaju zasluženi sretni dani u novom domu.

Budimo svi dobre duše i spasitelji životinjama koje se nalaze u beznadnoj i bezizlaznoj situaciji. Često smo im baš mi jedina nada za spas od muka, boli, hladnoće, gladi i patnje. Ne okrećimo glavu, reagirajmo!

Trajno držanje životinja na lancu zabranjeno je Zakonom o zaštiti životinja.
Skrbnici imaju obvezu cijepiti i mikoročipirati svog psa, kontrolirati razmnožavanje te brinuti o zdravlju svog psa.
Ovakvo zvjerstvo i okrutnost prema životinji, i ovakvo grubo kršenje zakona treba prijaviti, kako počinitelj više nikada ne bi imao mogućnost nauditi još jednom živom biću!

Ovo je Medo danas:

Share this Article