„Stranka za BIH i NES još uvijek ne mogu da vjeruju da su ispali u sudijskoj nadoknadi. Semir Efendić je apsolutni gubitnik…”

1 Min Read

Politička analitičarka Ivana Marić komentirala je aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

-Stranka za BIH i NES još uvijek ne mogu da vjeruju da su ispali u sudijskoj nadoknadi. Semir Efendić je apsolutni gubitnik jer je ispao iz Vlade FBiH gdje su mu pripale najjače funkcije poput Elektroprivrede, upitan je ostanak u Vladi KS kao i podrška za kandidaturu za nečelnika općine.

Ispadanjem NES-a i SBiH-a otvorio se prostor za HDZ 1990 i HNP. To bi moglo biti pozitivno za jačanje opozicije u hrvatskom biračkom tijelu jer kad ste u vlasti imate više moći i prostora za promociju. To bi moglo dovesti do slabljenja i smjene HDZ-a na narednim izborima, poručila je Marić.

Ivana Marić komentirala je i novu snimku rušenja Starog mosta u Mostaru, odgovorivši zastupniku SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramizu Salkiću.

– Da, to je produkt politike HDZ-a i to se odavno zna i potvrđeno je na sudu. I da, to je isti HDZ s kojim SDA već 20 godina zajedno upravlja, čuj mene rastura, Mostar. Hoće li SDA prekinuti koaliciju sa HDZ-om u Mostaru, jer su oni izgleda tek sada saznali ko je srušio Stari most?, poručila je Marić.

(SB)

Share this Article