Jeziva priča s Jadrana: ‘Netko je omiljenog mačka Čuču bacio u more i ubio ga!‘

3 Min Read

Mačak je bio bolestan, primao je terapiju i kad je nestao, svi su mislili da je odlutao

Kad je Društvo za zaštitu životinja Mali Lošinj prije tri dana objavilo kako se traži mačak Čučo, svi su mislili da je negdje odlutao. Živio je u centru Malog Lošinja, svi su ga znali i voljeli jer je bio veoma umiljat i dobar mačak. Nedavno se razbolio i volonterka ga je liječila. Taman mu je krenulo na bolje, a onda je nestao.

Zamolili su zato svoje pratitelje da, ako Čuču vide, njima odmah jave. I da ga zadrže, naravno. Nikome nije palo na pamet da bi dojava o mačku mogla biti ikakva osim da ga je netko pronašao. Nažalost, dogodilo se nešto grozno.

– Jutros je Čučo nađen bačen u more. Mačke nikad, ali baš nikad ne padnu same od sebe u more. Bio je umiljat, dobar mačak kojeg su mnogi voljeli i brinuli za njega. Ali netko je odlučio baciti ga u more. Što je prethodilo tome, možemo samo zamisliti.

Nekad se pitamo čemu sav naš trud, svi sati volontiranja, svi novci iz vlastitog džepa, sva ljubav koju dajemo životinjama bez doma – kad netko samo dođe i u sekundi sve to uništi i baci predivnog i voljenog mačka u more?
OGLAS

Sram vas bilo! – objavili su iz udruge u ponedjeljak navečer.

Rekli su nam kako još uvijek nisu prijavili slučaj policiji, ali ne znaju ni hoće li. Razlog? Do sada su, kažu, mnogo puta prijavljivali policiji, komunalnim redarima, veterinarskoj inspekciji… Nitko nije poduzeo baš ništa da zaustavi smrti životinja.

– Prošle godine su mačke kod jednog velikog trgovačkog centra, koje smo voljeli i hranili godinama, nestale jednu noć. Radi se o deset mačaka kojih jednostavno više nema. Priče koje smo čuli kasnije, od svjedoka koji su u strahu, su bile užasne. Svakog se dana nosimo s horor pričama. Nikog nije briga za životinje koje umiru i nestaju. Odnos prema životinja ovdje je zaista užasan – kažu nam volonteri udruge.

jutarnji list

Share this Article