MEHMEDOVIĆ PROKOMENTARISAO CVIJANOVIĆKIN IZLAZAK IZ SALE UN-a: “To je jedan od igrokaza SNSD-a i njihovih kadrova jer oni ko fol ne priznaju visokog predstavnika”

2 Min Read

Zastupnik SDA u državnom parlamentu Šemsudin Mehmedović govorio je za N1 o odlasku ove stranke u opoziciju, prvo na državnom nivou, a sada i na nivou bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine. Mehmedović ističe da su SDA potrebne promjene.

Prvo je Mehmedović prokomentarisao izlazak Željke Cvijanović, članice Predsjedništva BiH iz sale dok je visoki predstavnik Christian Schmidt predstavljao u UN-u izvještaj o stanju u BiH.

“To je jedan od igrokaza SNSD-a i njihovih kadrova jer oni ko fol ne priznaju visokog predstavnika jer nije dobio saglasnost u Vijeću sigurnosti, ali njima je ovaj visoki predstavnik itekako drag jer on svojim odlukama i potezima doprinosi ostvarenju njihovog životnog cilja”, istakao je Mehmedović.
SDA u opoziciji

Za Mehmedovića je dobro što je SDA u opoziciji jer, kako tvrdi, potreban joj je reset.

“SDA rukovodstvo se ne bavi kadroviranjem nego će se sada baviti upravljavanjem strukture, demokratizacijom stranke, vraćanjem na izvorne postavke zbog kojih je SDA osnovana. Mislim da je stranci potreban taj politički reset, kadrovski, unutarstranački. Treba promijeniti taj odnos kadrova prema poslu”, rekao je Mehmedović i dodao:

“Mislim da je SDA zaslužila da ode u opoziciju zbog raznih loših pojava i u samoj SDA i loših kadrova koji su rušili čast i ugled SDA, a pokazalo se to na izborima.”
Da li bi bio bolji predsjednik SDA od Bakira Izetbegovića?

Na pitanje da li bi bolji predsjednik SDA od Bakira Izetbegovića, Mehmedović je odgovorio:

“Teško je to upoređivati iz razloga što u svakom vremenu imate nove i drugačije izazove, ali svakako da bih drugačije postavio strukturu SDA. Povećao bih stepen odgovornosti kadrova, promijenio bih principe kadrovske politike, promijenio bih principe odgovornosti i naravno unaprjeđivanja unutar strukture što bi pospješilo sigurno da SDA bude prihvatljivija građanima. SDA mora igrati bijele figure.”

Poručio je kako su “zatočenici politika koji ne žele BiH”.

Share this Article