ŠOKANTNE NAJAVE ŠEMSUDINA MEHMEDOVIĆA: “Sutra će na sjednici Vijeća ministara BiH biti prvi test, pokušat će donijeti rješenje po štetu Bosne i Hercegovine…” (VIDEO)

2 Min Read

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u državnom parlamentu, gostovao je jutros na BHRT-u i kazao kako je projekt „Otvoreni Balkan“ zapravo projekt „Velike Srbije“.

-Odobravanje odnosno izgradnja pozitivnog političkog ambijenta je razlog za raniji stav SDA, kazao je Mehmedović odgovarajući na pitaje voditelja zbog čega toj stranci ranije nije smetao stav nove vlasti.

-Vrlo je opasno ulaziti u političke projekte u kojima bi Srbija imala potpunu dominaciju, kazao je Mehmedović.

-Smatram da je „Otvoreni Balkan“ veoma veliki rizik i da bi Srbija pokušala ostvariti neke svoje ciljeve, poručio je Mehmedović, koji je komentirao i odgovor visokog predstavnika Christiana Schmidta poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

-Schmidt je pokušao reisa Kavazovića uvući u politički glib, svjedoci smo da unatrag deset godina imamo antidržavnu politiku od strane gospidina Milorada Dodika i Dragana Čovića i to nije problem Schmidtu, nego neka tamo izjava reisa Kavazovića.

To je njegov stav i ima pravo na to. Mi u BiH imamo problem odnosa visokog predstavnika prema jednom čitavom narodu. On svojim izvještajem u UN-u utiče da se etnički odnosi u BiH cementiraju, kazao je Mehmedović.

„Slobodna Bosna“ donosi kraći video u kojem Mehmedović komentira odluke vlasti i izjavu Elmedina Konakovića o Otvorenom Balkanu.

Share this Article