Ovisna o mačkama: Živi s njih 52, a brine se o još 70 mačaka (FOTO)

3 Min Read

Sve mačke redovito se hrane, sterilizirane su i kastrirane, a po potrebi svaka odlazi kod veterinara.

Sigurni smo da kada pročitate naslov, pomislite da je nemoguće da ljubav prema životinjama bude tolika da im prepustite celu svoju kuću. A upravo je to slučaj Silvane Valentino.

Ova nesvakidašnja žena je svoj život podredila macama i napravila čitav raspored njihovog funkcionisanja. Da bi sve teklo besprekorno, 52 mace koje su imale sreće u odnosu na ostale, dele jedan sprat Silvijine kuće. Za 40 maca, za dom je određen deo koji se nalazi na kraju vrta Valentinovih, a ostatak je stacioniran kod komšija. Godišnji troškovi za izdržavanje ove krznene skupine su 90.000 dolara, a polovinu tih sredstava nesebično obezbeđuje njen suprug. Možda je razlog tome što suprug po ceo dan radi, pa ne stiže da vidi sav taj mukotrpni posao koji za Silvanu počinje u 6 i 30h. Drugu polovinu, ona prikuplja iz donacija i dobrotvorne prodavnice koju je postavila pre 4 godine. Silvana je zaista neobična žena, koja bez mačaka ne može i neprestano se dovija na razne načine da prikupi sredstva za njihovo izdržavanje.

Kako sama priznaje, radi se o zavisnosti koja je prati od ranog detinjstva. Prvu macu je spasila kada je imala samo 11 godina, a od tada su ovi ljubimci neraskidivi deo njenog života.

Pored muža, Silvana ima i dvoje odrasle dece.

– Kada su mi se deca rodila, radila sam sa decom sa posebnim potrebama, a čak i tada sam imala vremena da se bavim spašavanjem mačaka i da od plate finansiram svoj hobi, navodi ona.

Za sebe kaže i da je „malo luda“, jer se niko normalan ne bi bavio time čime se ona bavi, a o tome svedoči i još jedan interesantan detalj – tablice na Silvaninim kolima nose naziv „luda žena mačka“.

Za ovu posebnu ženu, neizbežno pitanje je da li ima muža pošto na prvi pogled deluje da niko ne bi trpeo nered koji sa sobom nosi život sa 122 mačke. Na kraju moramo da zaključimo da je ova žena veoma uspešna jer se bavi spasavanjem mačaka koje je za nju životni poziv, a na sve to ima i muža, koji zarad ljubavi svoje supruge i sam učestvuje u ovom neobičnom poduhvatu.

24 sata

Share this Article