DA LI JE MLIJEKO OPASNO PO ZDRAVLJE? (Činjenice o mlijeku koje niste znali…)

2 Min Read

Činjenice o mlijeku koje niste znali
Da li je mlijeko opasno po zdravlje?
Mlijeko je uvijek bilo poznato kao zdravo i hranjivo. Odrasli smo vjerujuči da mlijeko moramo piti redovni jer je ono najbolji izvor kalcijuma i vitamina. Ali da li ova mišljenja opravdaju zapravo sve?
Mišljenja o mlijeku, da li je zdravo ili ne, prepliču se posljednjih nekoliko godina. Neki ljudi svakako misle da je neophodno piti ovu snježno bijelu tečnost svaki dan, dok drugi ukazuju na najnovija istraživanja koja su otkrila eksperti cijeloga svijeta.
Studije su pokazale da osobe koje su eliminisale mlijeko i mliječne proizvode iz ishrane, su vidno poboljšali svije zdravstveno stanje.
Kombinacija antibiotika, hormona, pesticide, holesterola i još…
Mlijeko ne samo da sadrži kalcijum I vitamine, nego I koktel štetnih supstanica, poput antibiotika, hormona, holesterol, pesticide, herbicide I još mnogo toga.
Krave većinu vremena provode vezane te u štalama, sanjajući o zelenim površinama i suncu. Njihova prirodna hrana trava i sijeno, su zamjenjeni sa preparatima od soje i drugih prerađevina.
Više nije tajna da mlijeko uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme.
Arteoskleroza
Konstipacija
Multipla skleroza
Alergije
Kronova bolest
U USA, genetski modifikovani hormoni se koriste od 90-ih, sa svrhom da se koriste kako bi proizveli 20 do 30% više mlijeka. Nažalost, u stvarnosti se ove supstance koriste u svrhu povečanja profita,a čuvaju se kao tajna.

Share this Article