HARIS ZAHIRAGIĆ OPTUŽUJE: “Hadžibajrić nije radio sam, imao je podršku Trojke s kojom je u vlasti”

3 Min Read

Povodom hapšenja načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića oglasio se delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Haris Zahiragić koji je rekao da je SDA Stari Grad jedina opozicija u kontinuitetu od 10 godina, dok je Trojka za to vrijeme vlast u ovoj općini.
“S obzirom da živim, a samim tim i djelujem (i) na području opštine Stari Grad, dobio sam puno upita građana i svojih glasača o novonastaloj situaciji vezanoj za načelnika opštine. Ibrahim Hadžibajrić je na poziciju načelnika u aktualnom mandatu izabran uz podršku NBL-a, SDP-a, NIP-a i NS, na osnovu čuvenog “Sarajevskog dogovora”. Bez obzira na to, želim da vjerujem da će Sud, prema pravu i propisima, a ne prema politici, utvrditi sve činjenice i okolnosti u slučaju Ibrahima Hadžibajrića, te donijeti pravednu presudu” napisao je Zahiragić na Facebooku.Naveo je da je su neke stvari koje se mogu saznati u medijima javna tajna već godinama u Starom Gradu.

“Uprkos tome, ne smatram adekvatnim način privođenja načelnika, a pogotovo državne službenice, koju su zavezanu i sa spuštenom glavom, kao da se radi o serijskom ubici, doveli pred kamere. To je show i predstava, a koja ovom društvu neće donijeti ništa dobro, osim bespotrebnog ponižavanja osumnjičenih. Ukoliko su krivi, kaznu će odrediti sud, a javnost će svakako donijeti svoj sud”, rekao je Zahiragić.

Dodao je da je politički put započeo u Općinskom odboru SDA Stari Grad.

“Iako nikada nisam obnašao nikakve funkcije, niti sam se ikada kandidovao na lokalnom nivou, bio sam, a i dalje jesam, dio tima koji je na sve devijantne pojave u Opštini Stari Grad ukazivao godinama. Kako kroz rad na terenu, tako i u organima vijeća putem naših vijećnika. Neki od naših vijećnika su čak podnosili krivične prijave, potpisivali ih i javno ukazivali na razne probleme naše Opštine”, ističe Zahiragić.
Momenat hapšenja Hadžibajrića naziva indikativnim te još jednom potcrtava da je u općini Stari Grad SDA jedina prava opozicija u kontinuitetu već 10 godina.

“Kako posljednjih 10 godina, tako i danas, u rukovodstvu općinskog vijeća, sjede kadrovi Trojke, a koji su glasali za sve ranije budžete i mnoge, danas sporne, odluke… S tim u vezi, Ibrahim Hadžibajrić šta god da je radio, ništa nije mogao raditi sam, nego je za razne poslove imao podršku općinskog vijeća, pa samim tim i oni (Trojka) trebaju snositi barem političku odgovornost, a ne licemjerno se ograđivati od svog kandidata za načelnika”, zaključuje Zahiragić.

Share this Article